Vocaal Ensemble Kerkrade
Vocaal Ensemble
Kerkrade
Vocaal
Ensemble
Kerkrade
 
 
VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag

Alexandros Kavvadas

Alexandros Kavvades, geboren in 1988, studeerde aan het conservatorium van Athene. Al tijdens zijn studie was hij lid van verscheidene koren; hij volgde cursussen koor- en orkestdirectie bij Spyros Klapsis, Per-Otto Johansson, Maurizio Ciampi en Michalis Economou. Van 2012 tot 2015 studeerde hij koordirectie aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde masterclasses bij Ludo Claesen waarbij hij werkte met koren en orkesten in Limburg - hij was onder meer dirigent van Vocaal Ensemble Voice-Art te Gulpen. Van 2014 tot 2015 studeerde hij in Rome waar hij het Prima Prattica Ensemble dirigeerde dat zich toelegt op repertoire uit de Renaissance. In 2015 won hij prijzen tijdens masterclasses orkestdirectie met het Athens Symphony Orchestra onder begeleiding van Michalis Economou en Athanasia Kyriakidou.

Alexandros volgt nu de masteropleiding koordirectie aan het Conservatorium Maastricht bij Ludo Claesen. Hij was een jaar dirigent van het Spero Nova Ensemble dat op verscheidene plaatsen in Nederland uitvoeringen verzorgde van Rossini's Petite Messe Solenelle. Hij werkt als koorrepetitor en assistent-dirigent voor de operaproducties van het Conservatorium Maastricht.

Naast koorzang en -directie is Alexandros geïnteresseerd in analyse van muziekwerken. Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Athene bestudeerde hij Beethoven-sonatas en het Wohltemperiertes Klavier van Bach met Spyros Klapsis. In 2010 rondde hij de opleiding harmonie en analyse cum laude af, gevolgd door voortgezette studies contrapunt. Alexandros volgde bovendien een masterclass "Muziekanalyse and muzikale systemen van Palestrina tot Messiaen". Van 2014 tot 2015 studeerde hij klavecimbel en basso-continuo aan het Santa Cecilia Conservatorium in Rome, waar hij zich ook toelegde op analyse van de muzikale stijlen van de barok.

Zijn hoofdinstrument is de piano, waarvoor hij in 2011 in Athene het diploma Docerend Musicus behaalde. Hij studeerde daarna onder meer bij Alexandra Papastefanou en Andreas Marchand, met wie hij zich concentreerde op het repertoire van Bach, Beethoven en Schumann.

Alexandros is zelf ook zanger. Hij was als tenor lid van het koor van Opera Zuyd en nam deel aan uitvoeringen van La Traviata in Nederlands grootse concertzalen.

VEK

Alexandros Kavvadas

VEK FacebookBritish flagNederlandse vlag