Audio
bestanden

Hieronder vindt u een aantal audio opnames van Vocaal Ensemble Kerkrade.

VEKsclusief (2010)

Hoes van de cd VEKsclusief

De eerste commercieel verkrijgbare cd van Vocaal Ensemble Kerkrade! VEKsclusief omvat religieuze werken waaronder de Missa Trinitas van Kentaro Sato, en een wereldlijke cd met muziek uit verschillende stijlen en tijdperken:

Benedicamus Domino (Brad Printz)
Nada te turbe (Joan Szymko)
Puusepän poika (Einojohani Rautavaara)
Tollite portas uit Emmanuel (Vic Nees)
Ave Maria (David MacIntyre)
Jaakobin pojat (Pekka Kostiainen)
Ascendit Deus in jubilatione (Jacobus Gallus)
O frondens virga (Drew Collins)
Missa Trinitas (Kentaro Sato):
Kyrie MP3 logo
Gloria
Sanctus
Benedictus
Agnus Dei
Ubi caritas (Ola Gjeilo)
Heaven Bound Train (arr. Stephen Hatfield)
Amazing Grace (arr. Stephen Hatfield)
On suuri sun rantas autius (arr. Matti Hyökki)
Drie Volksliederen (arr. Arjen Leistra):
Catootje
Hertog Jan
Dubbele Jan
J’ai vu le loup (arr. Stephen Hatfield)
The Roses (Joan Szymko)
The Lily and the Rose (Bob Chilcott)
How can I keep from singing (arr. K.P. Thomas)
The Log Driver’s Waltz (arr. Ron Smail)
African Celebration (arr. Stephen Hatfield)
Acapella Stella (Steeleye Span)
Chili con Carne (Anders Edenroth)

De professionele opnames zijn gemaakt door Red Button Recordings, met dank aan André Hilkens.

VEKsclusief is verkrijgbaar via Vocaal Ensemble Kerkrade zelf. Contactgegevens vindt u op onze Contact pagina.

In oktober 2011 publiceerde het tweemaandelijkse tijdschrift ZING magazine een recensie van VEKsclusief:

Prachtig staaltje vrouwenkoormuziek

Dirigent Louise Deal van vrouwenkoor Vocaal Ensemble Kerkrade (VEK) heeft een wereldbaan: “Werken met het VEK is alsof ik mag racen op een volbloed renpaard.”

Haar volbloed zangeressen zetten zich maximaal in op de pas uitgekomen dubbel-cd VEKSclusief waarop ook een aantal premieres zijn opgenomen. Het is te horen dat elk koorlid afzonderlijk kwaliteit heeft en dit goed weet in te zetten in het totaal. Dit resulteert in een mooi uitgebalanceerde en homogene koorklank, prachtig zuivere octaven, een uitstekende dictie, een sterke laagte en parelende topnoten.

De twee cd’s hebben elk een eigen invalshoek, wereldlijk en geestelijk, en bieden een mooi overzicht van de “toppers” uit het VEK-repertoire. De cd met geestelijke muziek maakt duidelijk dat dit koor niet de gebaande paden bewandelt: onbekende componisten als Kentaro Sato en Ola Gjeillo worden gecombineerd met Vic Nees en Jacobus Gallus. Eeuwen verschil, maar het past wonderwel bij elkaar en alles is tot in de puntjes verzorgd. De cd met wereldlijke muziek is wat keuze betreft minder interessant, maar net zo verzorgd. Er zou alleen wat meer zangplezier hoorbaar mogen zijn.

Met deze dubbel-cd laat het VEK horen de klank te kunnen ontwikkelen als een waaier: van een puur unisono naar rijke harmonieën en weer terug naar een verstilde laagte.”

Laura Tammeling, ZING magazine (oktober 2011)

Kopstukken (2011)

Hoes van de cd VEKsclusief

Cd opgenomen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vereniging Nederlandse Korenorganisaties Limburg – en winnaar van de prijs voor de beste programmakeuze, de tweede prijs van de vakjury en de publieksprijs.

In 2011 vierde de VNK Limburg haar 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum werden Limburgse koren in de gelegenheid gesteld een cd op te nemen en zo mee te dingen naar een aantal prijzen. Samen met 59 andere koren maakte het VEK van deze gelegenheid gebruik. Op vrijdag 15 april 2011 was de grote prijsuitreiking. In Feestzaal De Binger te Meijel waren dik 500 zangers en dirigenten aanwezig. De VNK had verschillende prijzen ter beschikking gesteld waaronder een publieksprijs en meerdere prijzen van de vakjury.

Vocaal Ensemble Kerkrade produceerde de cd Kopstukken, die ruim in de prijzen viel. Het juryrapport meldde: “Het programma van het Vocaal Ensemble Kerkrade geeft blijk van doordachtheid. Het gekozen programma verraadt iets van bevlogenheid en is evenwichtig van samenstelling. En vermeldenswaard is ook dat het gekozen programma vooral puur gericht is op de zang zelf.” Over de tweede prijs zei de vakjury: ”Het koor streeft naar perfectie, en hoewel dit lovenswaardig ideaal niet altijd te bereiken is, komt het koor er wel verrassend dichtbij en kan op momenten geluisterd worden naar hemelse perfectie. Een schitterend ensemble, dat speelt met de muziek.”

Kopstukken is niet commercieel verkrijgbaar.